Bemutatkozás

A Rózsakő Borpincét a DEM-TEAM BT üzemelteti, amely 1994-ben alakult. Fő tevékenységi köre a vendéglátás. Ezenkívül Badacsonyban személyszállítást is végez hegyi járat formájában.

Alapító: Demjén Tamás

Demjén Tamás

A Rózsakő Borpince Étterem 1997-ben épült parasztbarokk stílusban.

Rózsakő Borpice és Étterem

Az üzlet külső és belső képének kialakításakor messzemenően figyelembe vettük Barna Péter muzeológus, művészettörténész szakmai tanácsait. Ennek köszönhetően sikerült elérni, hogy bár a Rózsakő Borpince egy új építmény, mégis harmonikusan illeszkedik környezetébe, visszaidézve a múlt századi borospincék ill. présházak hangulatát.

Rózsa-kő a Badacsonyi hegytetőn A borpince a nevét egy tőle nem messze található szikla-képződményről kapta, amelyet Rózsakőnek neveznek. Ez a hatalmas asztal formájú szikladarab valószínűleg évszázadokkal ezelőtt gurult le a hegy lejtőin, és a 19. században nevezték el Szegedy Rózáról,Rózsa-kő a Badacsonyi hegytetőn aki vőlegényével, Kisfaludy Sándorral, a század jeles költőjével, gyakran üldögélt rajta. Feltehetőleg erre vezethető vissza a hozzá fűződő néphagyomány is, miszerint, ha egy fiú és egy lány ráül a Rózsakőre háttal a Balatonnak, még abban az évben összeházasodnak és hosszú boldog házasság vár rájuk. Ha pedig a lány egyedül ül rá a Rózsakőre és közben a kedvesére gondol, a fiúban is rögtön fellángol a szerelem.


A Rózsakő Borpince Étterem a badacsonyi hegyen, a bazaltorgonák alatt, Badacsony fő turista útvonala mentén helyezkedik el.

Rózsakő Borpice és Étterem

Egy 50 fő befogadására alkalmas hangulatos borospincében, valamint egy 150 férőhelyes, szőlőtőkékkel övezett romantikus kerthelyiségben várjuk kedves vendégeinket. A gyerekek szórakozását játszótér szolgálja.

50 fő fogadására alkalmas borospincénk50 fő fogadására alkalmas borospincénk
TeraszunkTeraszunk
Teraszunk Játszóterünk

Teraszunkról gyönyörű kilátás nyílik az egész Balatonra.

Csodálatos panoráma a teraszrólCsodálatos panoráma a teraszról
Csodálatos panoráma a teraszról Csodálatos panoráma a teraszról

Térjen be hozzánk, foglaljon helyet teraszunkon, és ételeinket fogyasztva, borozgatás mellett gyönyörködjön a táj szépségében.


Panorámakép a teraszról

A Rózsakő Borpince Étterem minden évben május 1-től október 31-ig tart nyitva, de előzetes bejelentkezés esetén ettől el tudunk térni.

A Rózsakő Borpince Étterem megközelíthető Badacsony központjából gépkocsival, vagy egy kellemes séta keretében.

Gyalogos túristákHegyijárat

A különleges izgalmak kedvelőinek ajánljuk a hegyi járatok igénybevételét, amelyek hegyi körutazással kiegészítve a programot, egy felejthetetlen élménnyel gazdagítják a badacsonyi kirándulást.

Hegyijárat körutazással