A legenda él...

Kedves Lányok és Fiúk!

Üdvözlünk benneteket a Rózsakő Borpincénél!

A Rózsakő, Badacsony egyik nevezetessége, innen nem messze a hegy oldalában található.

Rózsa-kő a Badacsonyi hegytetőn

A Rózsakő egy óriási szikladarab, amely évszázadokkal ezelőtt gurult le az akkor még működő vulkán tetejéről. Nevét Szegedy Rózáról, Kisfaludy Sándornak, a múlt század jeles költőjének, feleségéről kapta, aki szívesen üldögélt rajta párjával a balatoni panorámában gyönyörködve.

A néphit szerint a Rózsa-kőnek varázslatos ereje van: ha egy fiatal pár ráül a Rózsakőre háttal a Balatonnak, még abban az évben összeházasodnak és hosszú, boldog házasság vár rájuk. Ha pedig egyedül ül rá valaki és közben a kedvesére gondol, az rögtön szerelemre lobban iránta.

Rózsa-kő a Badacsonyi hegytetőn

Ne habozzatok tehát sokáig! Siessetek a Rózsa-kőhöz és minél előbb üljetek rá!

Utána pedig írjátok be neveteket a Rózsa-kő Nagykönyvébe, és kapcsolatotok felbonthatatlanságának jelképeként, zárjatok rá közösen egy lakatot a szerelmesek kerítésére.

Rózsa-kő, a szerelmesek emlékhelye a Rózsakő Borpince és Étterem teraszán Rózsa-kő, a szerelmesek emlékhelye a Rózsakő Borpince és Étterem teraszán, esti fényben
Rózsa-kő, a szerelmesek emlékhelye a Rózsakő Borpince és Étterem teraszánA szerelmesek Rózsa-kő Nagykönyve
A szerelmesek beírják nevüket a Rózsa-kő Nagykönyvébe... ... a lakat a szerelmesek kerítésén

A lakat kulcsát mi örökre megőrizzük nektek, hogy azt soha senki ki ne nyithassa.

Ha a későbbiekben Badacsonyban jártok, győződjetek meg lakatotok sértetlenségéről, töltsetek el egy kellemes estét a Rózsakő borpincében, igyátok a hegy levét, és vidáman idézzétek fel az első találkozás hangulatát.

Szerelmespár

Kívánjuk, hogy töltsetek a Balatonnál nagyon kellemes napokat!